Pages

2016. augusztus 13., szombat

#8 Bemutatkozik: IsaDora – Tropical Paradise│Szépség

Nincsenek megjegyzések:
 
Az IsaDora története a ’80-as években, egészen pontosan 1983-ban kezdődött, amikor is az INVIMA AB – a márkanév mögött álló svéd cég – alapítói, Ingvar Vigstrand és Ingrid Berndtsson kamatoztatni kívánták a szépségipart illető tapasztalataikat. Ez utóbbit főként Franciaországból, Olaszországból és az Egyesült Államokból vagy Németországból importált termékek forgalmazása kapcsán szerezték, azonban sokszor úgy érezték: a külföldről behozott szépségipari cikkeken bizony bőven akad még mit javítani. Újítási szándékuk a minőségtől kezdve, a formaterveken és a színválasztékon át, egészen a csomagolásig terjedt. Felismerték az illatmentes termékek iránt való igényt, de leginkább azt, hogy a fogyasztók mennyire vágynak a luxustermékekre, csakhogy ezeket korántsem engedhetik meg maguknak. Így hát egyre inkább felerősödött bennük az elhatározás, hogy egy napon saját termékekkel fognak előállni.


Az IsaDora név Malmőben született meg, méghozzá a konyhaasztal mellett folytatott éjszakai beszélgetések folyományaként, amelyet nemsokára az egész világon be is jegyeztettek, ami pedig igazán bámulatos: tevékenységük központja 30 év alatt mit sem változott. A termékfejlesztéstől a gyártáson át az értékesítésig minden ebben a városban történik, a saját reklámügynökség működtetésére nem is beszélve.
A márkanevet manapság, megközelítőleg 40 országban – Oroszország, Németország, Spanyolország, Ausztria, Norvégia, Finnország, Dubai stb. – ismerik és szeretik, azonban ez nem volt mindig így. Az első termékeik az legalapvetőbb dekorkozmetikumokból álltak, mint a rúzsok, körömlakkok, szempillaspirálok, szemceruzák, szemhéjpúderek és pirosítók. Mindezek 1983 novemberében jelentek meg a svéd szaküzletek polcain, aztán egy évvel később Norvégia, majd pedig Skandinávia többi országa is exportálta a kozmetikumaikat.

Néhány érv az IsaDora termékei mellett:
- Arra törekednek, hogy a legmagasabb minőséget a lehető legkedvezőbb áron biztosítsák. A vállalat ésszerű és hatékony szervezeti felépítésének hála az árakat valóban elfogadható szinten tudják tartani. A lehető legnagyobb költséghatékonyság érdekében a kezdettől fogva minimalizáltak a gyártási folyamat közbenső szakaszait.
- A márka nemcsak a termékek megjelenésével törődik, de a zárószalaggal védett csomagolásnak köszönhetően a higiéniára is ügyelnek.
- A minőségi alapanyagoknak köszönhetően nincs szükség allergiás reakció veszélyét hordozó illatanyagok hozzáadására. A kozmetikumok mindegyike klinikailag tesztelt, és a termékfejlesztések során nem végeznek állatkísérleteket. Mindezek azonban zárják ki a széles választék lehetőségét, amelyben rengeteg szín, stílus és az aktuális trendnek megfelelő újdonság is megtalálható, így kéthavonta megújuló színkollekciókkal és a legkülönlegesebb termékekkel – színtelen szempillaspirál és a 100%-ig ásványi készítmények teljes kollekciója – kedveskednek a vásárlóknak.


TROPICAL PARADISE

Na, de hogy konkrétumokról is beszéljünk: Az IsaDora 2016-os nyári kollekcióját az igazi trópusi paradicsom élettel teli, ragyogóan élénk színei inspirálták, mint: Fiery Fuchsia, Hot Coral, Papaya, Green Rainforest, Blue Lagoon, Papagayo Blue. A trópusi ihletésű árnyalatok gondoskodnak az arc, a szemek, az ajkak, és persze a körmök tündökléséért a fülledt, nyári éjszakákon.



Igazság szerint nem használok túl sokszor szemhéjpúdert, így viszonylag kevés, és többségében valamilyen visszafogott, nude árnyalatokat mozgósító palettával rendelkezem. Éppen ezért örültem neki, hogy tesztelhettem az Isadora új, limitált kiadású 07 Tropical Garden névre hallgató, négyes szemfesték palettáját, hiszen egy kicsit kirángatott a komfortzónámból.

● Megújult formula, új technológia és megújult dizájn
● Krémesen bársonyos, bőrrel szinte egybeolvadó textúra
● Extra tartós hatás: +12 óra
● Intenzív árnyalatok
● Kifogástalanul satírozható
● Rugalmasan puha, finom réteget képez a bőrön
● Liquid power technológia

A paletta külsejét tekintve egy egyszerű fekete tokból, és egy átlátszó fedélből áll, amelyen keresztül megcsodálhatjuk a csodálatos trópusi szemfestékeket és egy kétvégű, szivacsos applikátort, noha ez utóbbi nálam valószínűleg kihasználatlanul fog maradni. A négy szín mindegyike fényes, inkább sötétebb árnyalatokat mozgósít. A bal felső egészen pontosan egy arany, rögtön mellette pedig annak eggyel sötétebb bronzos változata található. Az alsó sorban egy selymesen csillogó, számomra enyhén khaki beütésű zöld és elektromosan vibráló kék szín is fellelhető, amely garantálja az izgalmas sminkek elkészítését, nemcsak a nyári napokra! Ebben a palettában rengeteg fantáziát látok ahhoz, hogy Karácsonykor vagy akár Szilveszterkor, mondjuk a zöldet arannyal, vagy a kéket ezüsttel kombinálva hasznosíthassuk.
A festékek pigmentáltsága számomra kimondottan megfelelő. A szemre történő felvitelt követően nem hivalkodó, ugyanakkor szépen építhető. Porolását tekintve egészen egyedülállónak mondható, amely persze nem is olyan meglepő, hiszen a terméket kimondottan úgy fejlesztették ki, hogy krémes textúrát kapjanak.


Egy szuper palettáról van szó, amivel kifejezetten meg vagyok elégedve. Árkategória tekintetében ugyan a húzósabbak közé tartozik, hiszen ennyiért akár 8-10 színt tartalmazó palettát is beszerezhetünk, viszont annak, aki kedvet kapott ehhez a készlethez, jó szívvel tudom ajánlani.

A Eye Shadow Quartet mellett további tündöklést garantálnak a Perfect Contour Kajal Waterproof szemceruzák, amelyek egyrészt gazdagon pigmentáltak, másrészt pedig a szemhéjon puhán sikló, színes – 62 Tropical Blue és 63 Tropical Garden –, és nem mellesleg vízálló kozmetikumok.



Kimondottan távol állnak tőlem azok a krémes szemfestékek, amelyek stiftes vagy ceruzás formában kerülnek a kezem ügyébe. Bár a könnyebb felvitelt hivatottak szolgálni, többnyire csak megnehezítik a munkámat, amelyet követően a festék általában megül a szemhéjam barázdáiban. A ceruza meglehetősen puha, ugyanakkor annyira tartós eredményt nyújt, hogy még egy cunami sem tudná lemosni.  Mindenesetre precíz, tiszta vonalak húzásához semmiképp nem választanám, inkább a színezéshez, satírozáshoz. A ceruza leheletnyi hátránya – legalábbis számomra –, hogy nem tekerős formájú, hanem hegyezni kell, így könnyen kárba vész a termékből.

● Puha textúra, mely finoman siklik a szemhéjon
● Intenzív árnyalatok
● Különlegesen tartós hatás: 14 óra
● Vízálló
● Vízvonalon is használható
● Hegyezhető IsaDora Pencil Sharpener Slim hegyező segítségével

A vízálló hatás azonban nemcsak a szemceruzáknál, hanem a szempillaspiráloknál is visszaköszön. Build-Up Mascara Extra Volume 100% Waterproof spiráljuk gyorsan száradó, különlegesen rugalmas textúrájú, rétegezhető festéket tartalmaz, méghozzá két árnyalatban: 20 Black és 25 Ocean Blue.


A Tropical Paradise ajkakért felelős termékei ezúttal a Twist-Up Gloss Stick névre hallgató ajakceruzák, amelyek tartós hidratáló hatást, és intenzív árnyalatokat – Peachy Pink, Paradise Punch, és Tropical Fuchsia –, ígérnek, ám utóbbi két árnyalat a Papagayo Blue és a Papaya árnyalatokkal karöltve nemcsak az ajkakon, hanem a körömlakkok választékában is megjelennek. 
Az élénk ajkak és körmök mellett, azt hiszem, a bronzosítás idézi fel a leginkább a nyár hangulatát, amelyben a Bronzing Powder nyújthat segítséget. Gazdagon pigmentált bronzosító púder üde, és napbarnított arcbőr hatását kelti. 35 gr-os kiszerelésének köszönhetően bőséggel használható testre és arcra egyaránt. Erről azonban személyes tapasztalatok hiányában a Krémmánián olvasható értékelést ajánlanám a figyelmetekbe!



Ti próbáltatok már valamilyen sminkterméket az IsaDorától?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése