Pages

2016. augusztus 25., csütörtök

#09 Bemutatkozik: IsaDora - Summer Bronzing│Szépség

Nincsenek megjegyzések:
 
A trópusi színektől elkanyarodva, az IsaDora palettája új, bronzos-aranyos árnyalatokkal is gazdagodott az idei nyár folyamán, méghozzá a tavasszal megjelent termékek révén, és persze a Sunkissed Bronzing Makeup 2016-os kollekció keretein belül, az aranylóan ragyogó bőr elérése érdekében, nemcsak a fülledt, nyári napokra!


Bátran állíthatom: Sunkissed Bronzing Make-up legkülönlegesebb készítménye nem más, mint az arcra, hajra és testre egyaránt használható Bronzing Shimmer Oil. A termék egy leheletkönnyű, gyorsan felszívódó formulájú szárazolaj, amely gyengéden ápolja, puhává és aranylóan ragyogóvá varázsolja a bőrt, és a hajszálakat.

● Finom, energizáló nyárias illat
● Ellenállhatatlan, napbarnított hatást biztosít
● Aranylóan ragyogóvá teszi a bőrt, a hajat, és mivel egy leheletkönnyű szárazolajról van szó, pillanatok alatt felszívódik, így nem hagy zsíros érzetet sem
● Kiválóan használható napozás utáni olajként, hiszen a hidratáló és puhító olajok révén kondicionálja, védi, helyreállítja a haj szerkezetét, simává varázsolja, ápolja a bőrt, hatékony védelmet nyújt a napozás miatt kialakuló dehidratációval szemben
● Hidratáló és puhító olajok révén kondicionálják, védik, helyreállítják a haj szerkezetét

És, ami a legelképesztőbb benne, az aktív összetevők teljes sora: napraforgóolaj, édes mandulaolaj, olivaolaj, jojoba olaj, mogyoró olaj, makadámia dióolaj, körömvirág olaj, amelyek többségében hidratáló, bőrpuhító és öregedésgátló hatással bírnak, miközben a C-vitamin antioxidáns tartalma teszi igazán hatékonnyá az keveréket.


Mutatom, hogy milyen újdonságokkal találkozhattok még a Sunkissed Bronzing Make-up 2016-os kollekciójában:

Nude Cushion Foundation alapozócsalád új, bronzosító árnyalattal gazdagodott, amely ígérete szerint tökéletes „on-the-go” társ az utazáshoz.
▪ Az alapozást követően a Face Sculptor Bronzer és a hozzá tartozó ecset segítségével gyakorlatilag újraformázhatjuk az arcunkat, mind az évszak, mind a bőrtónus figyelembe vételével. A paletták két matt bronzosítót és egy ragyogó nyári highlightert tartalmaznak, méghozzá a 11 Natural Bronze és a 12 Medium Bronze variánsokban.
▪ A már emlegetett Eye Shadow Quartet szintén újabb taggal bővült, méghozzá a 08-as Sunkissed árnyalatban. A krémesen selymes textúra és a hosszan tartó hatás ezúttal is garantált, akárcsak az általam kipróbált 07 Tropical Garden esetében.
Gloss Glacé szájfények immáron 22 Coral Glacé és 23 Bronze Glacé árnyalatokban kölcsönöznek 3-D tükörfényt az ajkakra.
▪ Ahogy mindig, úgy most is új színekkel bővült a Wonder Nail paletta: 529 Sunkissed kifinomult és az 530 Peach on the Bech árnyalatával az élénkebb színek kedvelőinek.

TESZT

A Nourishing Lip Oil ajakbalzsamat, ugyan perzselően forró, nyári napokra fejlesztették ki, mégis minden évszakban, és úgy egyáltalán, mindennapos használatként is megállja a helyét.



● Búcsú a cserepes ajkaktól: íme az új ajakápoló olaj
● Zselés-olajos formula ápoló olajokkal
● Mélyen hidratálja, ápolja és puhává varázsolja az ajkakat
● Áttetsző, fényes hatás
● Krémesen lágy, finom érzet az ajkakon
● Természetes, friss vanília-, lime-, és rozmaringillattal
● Aktív hatóanyagok: avokádóolaj – hidratál, antioxidáns, serkenti a kollagéntermelést; napraforgóolaj – hidratál, öregedésgátló, bőrpuhító; kókuszolaj – hidratál, sebgyógyító hatású

Használat előtt kimondottan tartottam tőle, hogy olajos mivoltánál fogva csúszni-mászni fog a számon, és szinte biztos voltam benne, hogy bele fogok nyúlni, aztán meg olajfoltokat fogok hagyni mindenen, amelyhez csak hozzányúlok. A felvitelt követően azonban elégedetten konstatáltam, hogy állagát tekintve, sokkal inkább hasonlít zseléhez, mintsem olajhoz, így a bőrömmel érintkezve, mintegy mézhez hasonlóan rátapadt és beivódott az ajkaim barázdáiba. Az ajkaknak egyébként kristálytiszta ragyogást kölcsönöz, amelyet egy hozzám hasonló, matt ajkakat kedvelő enyhe túlzásnak érezhet, azonban a viselete mindenképp megéri, mert:

(1) összetevői minden pillanatban jótékony hatást gyakorolnak az ajkainkra
(2) a vanília, a rozmaring és a lime illatánál fogva nyugtató hatást gyakorol ránk
(3) jóval hosszabb ideig fennmarad az ajkakon, mint hagyományos társai.

Ahogyan használtam: bőrradírral (bármilyen hidratáló olajjal kikevert cukorral is helyettesíthető) átdörzsöltem az ajkaimat, így megszabadultam az elhalt hámsejtektől, hogy azok ne állják útját a balzsamba csempészett hatóanyagoknak. Felhelyeztem egy arcpakolást, az ajkaimra pedig felkentem egy adag ajakápolót, azáltal tökéletes kiegészítőként funkcionálva a hétvégi szépségápolási rutinomnak.


Az IsaDora további termékéhez hasonlóan, a Nourishing Lip Oil is egy magasabb árkategóriába tartozik, azonban zselés formulájának köszönhetően sokáig kitart, hatóanyagai révén pedig természetes módon ápolja az ajkakat. Amennyiben mégsem engedhetjük meg magunknak ajkaink kényeztetését, szívből úgy gondolom, hogy a kollekció bármely darabja akár ajándékként is megállná a helyét.

OLCSÓ VAGY DRÁGA?

A kérdéskör gyakorlatilag azóta foglalkoztat, hogy beszereztem életem első sminktermékét, viszont a témát az "úgy sem engedhetem meg magamnak" jeligére az esetek többségében igyekszem hanyagolni. Bár a "beautyguruk" előszeretettel hangsúlyozzák a minőség fontosságát – tekintve, hogy a sminkkollekciójuk java részét tesztpéldányként szerezték be –, ugyanakkor a magam részéről mindig is igyekeztem több-kevesebb sikerrel, de olcsóbb alternatívákat keresni. Mondom, hogy mire jutottam!

Amennyiben csak egyetlen sminkterméket ajánlhatnék, amelyet érdemes a drágább szekcióból kiválasztani, az mindenképpen az alapozó lenne. A minőségi alapozók, némiképp ugyan fajtájuk függvényében, de gazdag pigmentáltságuknál fogva sokkal jobban fednek és tovább fennmaradnak, mint olcsóbb társaik, így (1) jóval kevesebb is elég belőlük, (2) sokkal szebben építhetőek, és a végeredmény sem ad "malteros" hatást.
A korrektort szintén a drágább árkategóriából választanám, merthogy a személyes tapasztalatok azt mutatják, hogy az olcsóbb társaik fedése esetenként kritikán aluli, főleg a sötétebb karikák vagy a bőrhibák és bőrproblémák elfedésére. Érdemes szem előtt tartani, hogy ez utóbbiak eltüntetésére nemcsak márkákkal, hanem textúrákkal és színekkel szintén játszhatunk, viszont egy egyébként is gyulladt bőrfelszínre semmiképp sem használnék silány készítményt, hiszen valószínűleg csak rontana a helyzeten, sokkal inkább olyat, amely hatóanyagainál fogva nemcsak elfedi, hanem nyugtatja, gyógyítja azt.
Néhányan egyenesen esküsznek a minőségi szemhéjalapok használatára, hiszen egy biztos bázist adó alapon, az olcsóbb árkategóriás szemhéjpúderek is remekül mutatnak. A magam részéről viszont nemhogy messzire kerülném a márkásabb verziókat, de még csak szükségét sem érzem annak, hogy mindennapi használatra bevessem azt. A gyakorlatban egy minőségi korrektor is képes biztosítani a szemhéjnak egy egyenletes színt, vagy akár bázist a szemhéjpúdernek.
A púderek tekintetében már sokkal egységesebbek a vélemények, ugyanis egy egyszerű drogériás verzió is tökéletesen megállja a helyét a mindennapok sodrásában, főleg ha csak egy leheletnyi mattítást, vagy azt szeretnénk elérni, hogy a felvitt alapozó és korrektor tartós hatást biztosítson.

"A szépség annyin múlik, hogy mennyire van valaki kibékülve önmagával, és ez mindig kiolvasható az ember szeméből." 
- Sophia Loren -

A szemöldök formázását célzó termékek kiválasztásában leginkább az számít, hogy elve milyen adottságokkal rendelkezünk. Nyilván, ha valakit erősebb és sötétebb szemöldökszálakkal áldotta meg az ég, akkor egy egyszerű, viszonylag olcsó szemöldökceruza is megállja a helyét, viszont – szintén tapasztalatból mondom –, hogy a vékonyszálú, világos szemöldök esetében érdemes drágább árkategóriában keresgélni, hogy ténylegesen egy jól pigmentált terméket válasszunk jelenjen meg filces, krémes vagy akár poros formulában.
Szemhéjpúder esetében érdemes átgondolni, hogy melyek azok a színek, amelyeket előszeretettel viselünk magunkon, és annak árnyalataiból álló palettát beszerezni viszonylag minőségi termékeket forgalmazó márkától. Gondolok most egy nude palettára a földszíneket kedvelők számára.
A szemhéjtus viszont már egy sokkal kényesebb terület. Lévén, hogy évek óta, napi szinten használom a tust, rengeteg félét és fajtát kipróbáltam már. Még régebben megelégedtem azzal, hogy némi mélységet kölcsönzött a tekintetemnek, manapság egyre háklisabb vagyok arra, ha – megint csak típustól függően – (1) festék nem eléggé pigmentált, (2) nem esztétikusan terül el/ száradást követően darabossá válik, majd lemorzsolódik, (3) az ecsete könnyedén szálaira bomlik/ kiszárad stb., így szépen lassan de eljutottam odáig, hogy igencsak megválogatom, milyen szemhéjtus kerül a kosaramba.


Highlighter, pirosító, bronzosító. Mindezek megválasztásában hangsúlyos szempont lehet (1) mennyire tartós hatást szeretnénk elérni. Azoknak ugyanis, akiknek nincs idejük arra, hogy egy-egy mosdózás alkalmával megigazítsák, vagy pótolják az idő közben lekopott festéket, azoknak mindenképp ajánlott egy tartós hatást biztosító, drágább készítményre beruházniuk. Másrészt nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy (2) a minőségi highlighterek, pirosítók, bronzosítók között nemcsak árnyalatok, hanem a csillámok tekintetében is sokkal kifinomultabb termékekkel találkozhatunk.
Rúzs, szájfény, szájkontúrceruza. Tekintve, hogy amióta az eszemet tudom szemhangsúlyos sminkeket készítettem, az ajakfestés viszonylag ismeretlen terület a számomra. Ennek ellenére, amit biztosan kizárnék a játszmából az a szájfény lenne. Ahhoz, hogy némi fényt vigyek az ajkaimra inkább választanék egy szatén finishű rúzst, mintsem bármilyen csillogó-villogó ajakfényt. Így szájfényeket és szájkontúrceruzákat illetően – nem mintha utóbbival nem szimpatizálnék, de szent meggyőződésem, hogy drogériás szinten is lehet kapni elég pazar darabokat – az olcsóbb, míg rúzsokból a középkategóriás példányok közül válogatnék.
A szempillaspirálozás világ életemben mostoha feladatnak számított. A hajamhoz hasonlóan a szempilláim is egyenesek, és a göndörítésük sem nyújt drasztikus változást, így a szemhéjtus használatát követően gyakorlatilag megszűnnek létezni. A nyáron viszont egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam a szemhéjtust, amely helyett egyre többször nyúltam a szempillaspirál felé. Főleg, miután ráakadtam egy brutálisan drámai pillákat eredményező típusra. Hogy melyik is ez a szempillacsoda, azt a következő bejegyzésből megtudhatjátok!

Na, és ti mely sminktermékeket illetően szavaztok a drágább verzióra?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése