Pages

2015. augusztus 6., csütörtök

Sorozatajánló a forró napokra

Nincsenek megjegyzések:
 
Arra az esetre, ha két strandolás között szünetet tartanál: sorozatozz! A nyár beköszöntével új időszámítás indul sorozatimádók számára, hiszen ilyenkor számos új szériával, illetve évadokkal ismerkedhetünk meg.



Doktor D
Aktuális kedvenc!
Dr. Dani Santino, a Long Island-en élő pszicho-terapeuta életében jelentős változás következett be.  Férje megcsalta, gyerekei magatartási problémákkal küzdenek, és még a karrierjét illetően is elkerülik a sikerek, legalábbis egészen addig, míg a New York Hawks amerikai futball csapat le nem szerződteti sportterapeutaként. Az epizódokon keresztül számos pszichológiai problémával küzdő sportoló történetét ismerhetjük meg.  A Doktor D lelkizős, gondolatébresztő, mégis szórakoztató sorozatok kedvelőinek figyelmébe erősen ajánlott.




* Ha oda vagy a sportolók életével kapcsolatos sorozatokért a Nagypályások (Ballers) 
szintén a kedvenceid közé fog tartozni.


Witches of East End/ Született boszorkányok
A Bűbájos boszorkányok után aligha tűnt úgy, hogy lesz még egy életképes, boszorkákkal foglalkozó sorozat. Bár a Witches of East End elég erősen hasonlít elődére, mégis magában hordozza azokat a modern jellegeket, amelyek miatt lebilincselő a történet.



Gossip Girl/ A pletykafészek
KÖTELEZŐ!
Az, akinek még be kell mutatni Blair Waldorfot, szégyellje magát! A sorozat egy webes blog, amelyen egy Gossip Girl nevű ismeretlen előszeretettel kotyogja ki a New Yorki-i Upper East Side elittjének titkait. Hogy ki is ő valójában? A hatodik évad végére fény derül a titokra.



* Amennyiben további csajos sorozatra vágysz, ne feledd:
  Szex és New York örök klasszikus, sosem késő előröl elkezdeni a nézését!


Hannibal
A gyengébb idegzettel és/vagy gyomorral rendelkező sorozatkedvelők számára nem a legtökéletesebb választás. A bárányok hallgatnak Hannibal Lectere fiatalabb, ám már különc, pszichés zavarokkal küzdő kiadásban jelenik meg, nagyszerű színészi játékkalelképesztő látványvilágban.


Once Upon a Time/ Egyszer volt, hol nem volt
Egy sorozat, amiben a Disney-mesék karakterei megelevenednek.
Emma Swan életébe egy napon betoppan egy kisfiú, aki azt állítja, hogy ő a nő tíz évvel korábban örökbe adott gyereke. Henry a mesék megszállottja, meggyőződése, hogy a mesék szereplői egy átoknak köszönhetően Storybrookban ragadtak. Emma visszaviszi a fiút a városba, ahol rövidesen egyre több minden igazolja Henry elméletét. Ha gyerekként ti is odavoltatok a mesékért, ez a sorozat garantáltan elnyeri a tetszéseteket!
Bones/ Dr. Csont
Lassan klasszikusnak számító sorozat, amit a fél világ figyelemmel követ.
A sorozat Dr. Temperance "Bones" Brennan életét és munkásságát helyezi előtérbe. Az antropológus nő az FBI-nak segít azonosítani az emberi maradványokat, hogy Seeley Booth különleges ügynök keze alá dolgozva megoldhassák a legfurcsább gyilkossági eseteket. Az egyetlen nyomozós sorozat, amit bármikor képes vagyok nézni.

Pretty Little Liars/ Hazug csajok társasága
Bátran állíthatom: az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb sorozata!
A történet középpontjában öt lány, Aria, Hanna, Emily, Spencer és Alison áll, akik közül legutóbbi egy rejtélyes éjszakán eltűnik. Holtestét sehol nem találják, azonban egy A nevezetű személytől származó üzeneteket már annál inkább. Egyértelműen figyelemreméltó sorozat, Gossip Girl rajongóknak kötelezően ajánlott.


Game of Thrones/ Trónok Harca
Tavasszal érkezik a 6. évad, de addig még rengeteg idő van hátra, ráadásul közeleg a tél! Ha hozzám hasonlóan te is elvesztetted a fonalat az évadok nézése közben és tűkön ülve várod a folytatást, nézd újra az eddigi évadokat. Garantáltan fel fogsz fedezni olyan szálakat, amelyek felett korábban elsiklottál, mert a Trónok Harca, az a Trónok Harca.


* Azoknak, akik ez a megoldás nem tetszik, tudom ajánlani a Bastard Executioner 
vagy akár a Vikingek című sorozatokat fájdalomcsillapító gyanánt.

Beauty and the Beast/ A Szépség és a Szörnyeteg
Fantasy-elemekkel tarkított, nyomozós sorozat, némi romantikával vegyítve.
Cathrine Chandler tinédzserként végignézi, ahogyan megölik az anyját, míg az ő életét egy különös lény közbelépése megmenti. A lány évekkel később nyomozóvá válik és egy rejtélyes ügy kapcsán megismerkedik egy Vincent Keller nevezetű férfival, aki ha feldühödik, szörnyeteggé válik. Attraktív szereplők, klisés történet. A magam részéről mindig is fenntartásokkal kezeltem azokat a sorozatokat, amik erős női karaktereket vonultatnak fel, éppen ezért abszolút az egyszer nézhető kategóriába sorolnám.


Hart of Dixie/ Szívek doktora
Limonádésorozat nyárra!
Dr. Zoe Hart, new yorki doktornő mellkas-sebészi ösztöndíjához egy éves háziorvosi praxist kötöttek feltételként, így az alabamai Bluebell-ben köt ki, ahol több beilleszkedési nehézséggel kell megbirkóznia, mint beteggel. Habkönnyű sorozat, szerethető karakterek. Tökéletes választás a délutáni semmittevéshez.


* Ha szereted a kisvárosban játszódó sorozatok, de ennél egy kicsit több borzongásra vágysz, tudom ajánlani a Szellemekkel suttogó című sorozatot, ami itthon nálunk nagy kedvenc!

Grimm
Újabb meséken alapuló történet, ezúttal bűnügyi sorozatba csomagolva.
Nick Burkhardt, gyilkossági nyomozó, nagynénjétől tudja meg, hogy "Grimmek" leszármazottja, ennél fogva a feladata, hogy fenntartsa az egyensúlyt az emberiség és a mitikus lények között. A rejtélyek és a különös halálesetek egyre szaporodnak, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, ha nem akarunk lemaradni valamiről.
Vampire Diaries/ Vámpírnaplók
Fantasy-rajongók számára a Vámpírnaplók kötelező sorozat, bár népszerűségéről korántsem L. J. Smith, sokkal inkább Kevin Williamson és Julie Plec a felelősek. A történet jelenleg a hatodik évadnál tart, bár a közönség egyre kisebb lelkesedéssel fogadja a sorozatot.

* Azoknak, akik imádták a Vámpírnaplókat, annak a spin off sorozata: 
The Originals legalább annyira, ha nem jobban fog tetszeni.


Amerikai Horror Story
Előre borítékolható borzongás a láthatáron!
Az utóbbi évek legsikeresebb, horrorkategóriás sorozata az Amerikai Horror Story. A történetbe egy széthullóban lévő család révén csöppenhetünk be, akik az újrakezdés reményében beköltöznek egy házba, ahol régebben gyilkosság történt…
Brrrr…
Following/ Gyilkos hajsza
Adott egy mindenre elszánt FBI-ügynök és egy karizmatikus sorozatgyilkos.
Ryan Hardy minden erejével azon van, hogy ismét rácsok mögött lássa a sorozatgyilkost, aki viszont nem tétlenkedik, és idő közben maga köré gyűjt egy csapat fanatikus rajongót, hogy gyilkos szektát alakítson belőlük. Ha mindez nem lenne elég, akkor Kevin Bacon neve már önmagában garanciát jelent a minőséget illetően.
Desperate Housewives/ Született feleségek
Klasszikus.
Tipikusan azon sorozatok közé tartozik, amiket nem kell bemutatni. Nálam a Született feleségek nagy visszatérő, mert hosszúsága miatt sosem tudtam egyhuzamban végignézni, viszont ha te igen, és egy ehhez hasonló történetet keresel, ajánlom figyelmedbe a Devious Maids sorozatot.


Teen Wolf/ Farkasbőrben
Vérfarkasok és fenntartások.
Így indultam neki a sorozatnak, és bizony nem egyszer kaptam magam azon, hogy egy-egy jelenetnél forgatom a szemem, mondván: "Kinőttem én már a tinisorozatokból!", de valahogy mégis mindig rákattintottam a következő részre, aztán a következőre és a következőre. Nem csoda, hiszen Dylan O'Brien szarkazmusa imádnivaló, Tyler Hoechlin pedig… nos… Hát, igen.




The Secret Circle/ A titkos kör
Boszorkányok! Boszorkányok mindenütt!
L. J. Smith, a Vámpírnaplók írójának újabb sorozata, amely korántsem szerzett akkora népszerűséget, mint az előde. Nem véletlenül. Cassie élete fenekestől felfordul, amikor elveszti édesanyját. A lány a nagyanyjához költözik, ahol hamar kiderül, hogy boszorkány felmenői vannak. A Witches of East Endhez képest vérszegény történet, szintén az egyszer nézhető kategória egyik díszpéldánya.

The Walking Dead
Apokaliptikus zombijárvány. Túlélésért küzdő emberek az élőholtakkal szemben.
Rick Grimes sheriff, kómából felébredve egy zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát, így hát elindul, hogy felkutassa a családját. Tipikusan egy, a kiaknázhatatlan témák közül. Zombikból sosem elég.


Arra az esetre, ha a legnépszerűbbeket kivégeztétek volna: Mixology; Devious Maids; Orphan Black; New Girl; True Detective; Orange Is The New Black; Masters of Sex; Wet Hot American Summer; UnReal; Sense8; Ballers; Scream; Show Me a Hero; 2Broke Girls

A csillagokkal ellátott értékelések kizárólag az én véleményem tükrözik. Ahogy mindig, most is örömmel fogadom az észrevételeiteket a megjegyzés rovatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése